Akademická pochvala rektora UK pre jednu z nás

Každý rok čo rok, je možné vidieť, že študenti KEOV majú v sebe potenciál. Niektorí ho prejavujú mimo akademickej pôdy, iní svojimi psychickými až fyzickými schopnosťami (ne)byť na hodinách alebo sú tu osoby, ktoré dokážu dostať zo seba maximum ako napríklad získať úspešné umiestnenie v ŠVOUČ, reprezentovať naše záujmy v senátoch, získať motivačné štipendium alebo rovno akademickú pochvalu rektora.

Zuzka Chrenková
Rada by som Vás upozornila na jednu z nás – Zuzku Chrenkovú, ktorá ako jedna z mála získala akademickú pochvalu rektora Univerzity Komenského.
Ako možno viete, dňa 19.11.2015 sa konalo 11. slávnostné odovzdávanie ocenení na pôde Univerzity Komenského. Akademickú pochvalu rektora UK si prebralo 30 študentov a ďakovné listy 28 pedagógov UK – za úspešnú študentskú a pedagogickú činnosť a iné aktivity, ktorými prispievajú k šíreniu dobrého mena svojej fakulty. Viac si môžete pozrieť:  http://uniba.sk/detail-aktuality/back_to_page/univerzita-komenskeho/article/univerzita-komenskeho-ocenila-vynimocnych-studentov-a-pedagogov/  
Zuzka je študentka 1. ročníka Mgr. štúdia s kombináciou SLOB, ktorú možno vidieť väčšinou s úsmevom na tvári alebo ako hľadí do kníh. Poprosila som ju, aby napísala ako sa cítila počas slávnostného ocenenia:
„Každý z nás vie, že byť pochválený - rodičmi, priateľmi, učiteľmi, hocikým - je úžasná spätná väzba na snahu niečo dokázať. Počas slávnosti odovzdávania rektorských pochvál boli vyslovené mená, o ktorých som presvedčená, že ich nepočujem poslednýkrát. Osobnosti študentov i pedagógov podieľajúcich sa na rozvoji viacerých oblastí vedy, ktoré sa aj vďaka ich činnosti dostávajú na jednu úroveň, sú pre mňa obrovskou motiváciou.
Univerzita ponúka možnosť realizácie - stačí len chcieť. Počas celej slávnosti som sa, úprimne, necítila ako jedna z ocenených, ale ako "mravec", ktorý má pred sebou ešte dlhú cestu. Verím, že moje maximum v činnosti pre vedu ešte nebolo dovŕšené, ale je len na svojom počiatku. Vážim si návrh členov Katedry slovenského jazyka a literatúry, pani dekanky - posúva ma to vpred.“
Bc. Zuzana Chrenková
Touto cestou chceme zagratulovať všetkým (pedagógom i študentom), ktorí boli ocenení (vrátane Zuzky) a Vás ostatných motivovať, aby ste ukázali potenciál, ktorý v sebe máte. Tak ako Zuzka, na ktorú sme hrdí! 
Fotka je zo súkromného archívu Zuzky Chrenkovej je publikovaná s jej súhlasom.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Auto Scroll Stop Scroll