1. Video-Interview s ED.D. Hannu M. Heikkinen, University of Oulu, Fínsko

V mesiaci október na našu katedru zavítala vzácna návšteva v podobe fínskeho vysokoškolského učiteľa ED. D. Hannu M. Heikkinen z University of Oulu, ktorého sme oslovili a spravili s ním náš prvý video-rozhovor
Video-rozhovor prebiehal v angličtine a pre tých, ktorí majú problémy s angličtinou sme pripravili titulky v slovenčine. V prípade, ak by sa Vám video nezobrazovalo v článku, kliknite prosím na link: https://www.youtube.com/watch?v=z_YjFmtCKKM



Publikovanie rozhovoru je so súhlasom ED.D. Hannu M. Heikkinen-om (29.10.2015)

V ten istý deň, ako sme realizovali rozhovor, konkrétne 19.10.2015 prebehla s p. Heikkinen-om aj hodina na tému: Structures of Finnish Teacher Education (v preklade Štruktúra vzdelávania fínskych učiteľov) ktorú prekladal prof. Mistrík. 
ED.D. Hannu M. Heikkinen and prof. Erich Mistrík
Hovorilo sa o fínskom školskom systéme, ktorého filozofiou je, aby mal k vzdelaniu prístup každý a ako sa ich bilingválne školy menia na interkultúrne školy (aby aj migranti mali prístup k vzdelaniu). Obšírnejšie sa hovorilo o vzdelávaní budúcich učiteľov. 
Najzaujímavejšie fakty, ktoré sa spomenuli: 
  • počas 1 akademického roku má každý študent učiteľstva až 1 mesiac prax
  • študenti (bakalári) môžu pracovať v materských školách a študenti, ktorí ukončili magisterský stupeň môžu ísť učiť do škôl (skôr nie)
Touto cestou by sme chceli poďakovať prof. Mistríkovi za sprostredkovanie a zapožičanie jeho kancelárie za účelom video-rozhovoru.






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Auto Scroll Stop Scroll