Informácie k obhajobám bakalárskych prác

Možno ste viacerí zaregistrovali informačné stretnutie pre končiace ročníky. Čo sa týka nás, tretiakov bakalárov, došlo k viacerým úpravám v rámci záverečných požiadaviek a štátnych skúšok. Boli potvrdené informácie, ktoré tu kolovali už od minulého semestra, a to, že štátnice pre bakalárov boli zrušené a štátna skúška bude pozostávať (len) z obhajoby bakalárskej práce. Ako nás však informovali, nemáme si myslieť, že to bude zas až také jednoduché. Z hľadiska odporúčania bolo zrejmé, že na naše bakalárske práce sa bude prihliadať o dosť prísnejšie a teda aj hodnota práce musí byť vyššia. Pri obhajobe bude prítomná komisia, ktorá bude posudzovať kvalitu práce a tiež klásť otázky. Odporúča sa dôsledne si naštudovať (smile) aspekty, ktoré by mohli byť v rámci diskusie otvorené. V závislosti od zamerania témy si teda komisia môže overiť, či disponujeme dostatočnými vedomosťami, ktoré z témy vyplývajú. (smile)
Zopár trikov od nášho tútora:
  • používať v práci domnienky a nie príliš veľké prehlásenia (radšej písať v štýle „domnievam sa“, než v štýle „viem, že viem“)
  • vložiť do práce svoju osobnosť, snažiť sa aspoň o čiastočný prínos a nie len reprodukciu už známych poznatkov
  • napísať kvalitný úvod a záver (vraj sa na to vždy zabúda
  • ak sa v práci zameriavame na nejakú problematiku, ku ktorej existuje viacero názorov, pozrieť si aj tie, s ktorými potenciálne nesúhlasíme


Prajem vám veľa šťastia pri písaní svojich prác, snáď sa všetci šťastne stretneme pri obhajobách a neskôr pri magisterských štátniciach. Podľa doterajších informácií by sa tam podmienky meniť nemali, aspoň nie na našej katedre. 
Príspevok pripravila naša nová členka: Lucka 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Auto Scroll Stop Scroll