Volebný prieskum

Voľby do Národnej rady sú už za dverami a nie jeden občan Slovenskej republiky si láme hlavu nad tým,
koho ísť alebo skôr neísť voliť.


Zo všetkých strán sa na nás valia rozhovory, reportáže, články a prieskumy, ktoré sa nám snažia podať informácie, týkajúce sa volieb. Nie jeden z nás má pocit, že je toho až príliš. Jednotlivé strany sa snažia propagovať svoje volebné programy, navzájom si škodia a osočujú sa na verejnosti a pred médiami. Slovné ale i iné typy útokov sa v posledných týždňoch pred voľbami stávajú čoraz častejšie agresívnejšími a tvrdšími.

Namiesto toho by sme si mali klásť otázky, kde bola táto aktivita počas posledných 4 rokov? Prečo všetká ta energia vkladaná do predvolebných kampaní, do vyťahovania špiny na konkurenciu alebo hadania sa pred kamerami nie je využívaná na zlepšenie Slovenska?
Každá vláda ma 4 roky na to aby niečo priniesla a niečo tu po sebe zanechala. Počas týchto rokov by mali poslanci usilovne pracovať, rozvíjať svoju krajinu, upevňovať národ, zlepšovať systém, hodnotiť zákony. Jednoducho prinášať nám, pracujúcim občanom, jednoduchší a pohodlnejší život. Veď, kto by nechcem žiť v krajine, kde cesty sú bez jamy na každom metri štvorcovom, kto by nechcel aby zdravotníctvo fungovalo, kto by nechcel mať v úcte učitelia. A po 4 rokoch dobre odvedenej práce sa strany nemusia báť o svoje kreslá, pretože budú znova zvolení. Ich skutky a práca by im to mali zaručiť.
Mnohý ľudia by si mohli myslieť, že mladá žena ako ja (23) má príliš idealistické názory. Ale nemalo by to fungovať práve takto? Odpoveď už nechám na Vás.

V mojom článku sa chcem venovať najme Volebnému  prieskumu.Rozhodla som sa spraviť vlastný prieskum, na ktorý mi odpovedalo presne 160 respondentov.



V rámci krajov sa do prieskumu zapojili :


Bratislavský kraj
56.7 %
Trnavský kraj
9.1 %
Trenčiansky kraj
5.5 %
Nitriansky kraj
5.5 %
Žilinský kraj
5.5 %
Banskobystrický kraj
5.5 %
Prešovský kraj
7.3 %
Košický kraj
4.9 %

Vek respondentov bol prevažne od 18-25 -73,8%, od 25-30 - 7,9% , od 30-40 sa zúčastnilo 6,1% a vo veku od 40 do 60 rokov odpoveď poskytlo 11,5%. 

A teraz sa poďme pozrieť na samotné volené strany. S najvyšším ziskom 25% hlasov bola strana SaS, hneď po nej s úspešnosťou 18,3% skončila strana OĽANO a na tretom mieste je usadil Boris Kollár- SME RODINA so 16,5%. Strana SIEŤ dosiahla 11% a tým sa dostávame na strany, ktoré skončili pod hranicou 10%. Nimi sú:
Kotleba- Ľudová strana Naše Slovensko 8,5 %;
MOST-HÍD 4,5%
KDH 3%
SMER 2,4%
 Zvyšné strany sa pohybujú medzi 0-1%. A 7,3%  respondentov sa rozhodlo nedostaviť sa k voľbám z rôznych dôvodov.

Volebný prieskum sa uskutočnil v čase od 25.2. do poobedia 2.3.


Článok ako i volebný prieskum slúži výhradne pre interné účely! 


3 komentáre:

  1. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nefungoval edit... chcel som napísať: Možno nemám pravdu, ale nie je v zákonníku, že predvolebné výsledky (preferencie) nemôžu byť zverejňované dva týždne pred voľbami ?

      Odstrániť
    2. To sa týka oficiálnych prieskumov, ktoré sú určené pre širšiu verejnosť. Náš prieskum slúži na interné účely.

      Odstrániť

Auto Scroll Stop Scroll